Om Infected

Hva er et LAN Party?

Kort fortalt er et LAN Party er en midlertidig samling av mennesker med PCer og/eller spillkonsoller. Disse kobles opp på et lokalt nettverk (LAN = Local Area Network), og gis som regel også tilgang til internett. I tillegg til å spille på PC/spillkonsoller, inneholder som regel LAN Parties også konkurranser og events. LAN Parties omtales ofte også som datatreff, dataparty eller bare LAN. Størrelsen kan variere fra 2 personer til større forsamlinger.

Arrangementet blir holdt første helg i vinter- og høst- ferien hvert år. Med over 400 deltagere og 100 i crewet er vi Askers største LAN Party. Hovedsakelig er de fleste deltagerne fra Asker og omegn, men noen kommer også mer langveisfra.

Infected LAN Party er et non-profit, rusfritt ungdomsarrangement. Forgjengeren til Infected ble startet av en vennegjeng fra Asker, med hjelp fra Asker Kommune (Radar ungdomskafe). Det første LAN partyet under navnet Infected ble arrangert i 2006. I starten var det rundt 50 deltagere og 5 til 10 i crew. Siden den gang har vi vokst og utviklet oss innen områdene til et LAN Party.

Vi har samarbeidet tett med Radar Ungdomskafe hele veien og starter nå også et samarbeid med videregående linjen IKT Servicefag i Asker. Vi er organisert som en avdeling under organisasjonen Radar Event. LANet har eget styre med jevnlige møter gjennom året, og med økt hyppighet frem mot arrangementene. Styret består pr Desember 2017 av ti ungdommer i alderen 16-28år.

Formål

  • Å skape et rusfritt tilbud til data og spill interessert ungdom i Asker og omegn.
  • Å skape et arrangement hvor ungdom med like interesser kan møtes for spill, konkurranser, sosialisering og læring.
  • Å være et non-profit arrangement basert på frivillig arbeid.